Omgeving

Het huis zelf bevind zich in Tapsony, dit is een klein boerendorp, landelijk gelegen. In dit dorpje vind je een kerk, dorpswinkeltje, dorpscafé en een huisarts.

De dichtstbijzijnde stad is Marcali, Marcali ligt op 25 minuten rijden van het huis. In deze stad vind je alles wat nodig is. Diverse supermarkten zoals de Lidl, Spar, Tesco, Penny en diverse leuke kleine winkeltjes, restaurants, cafés. Op vrijdagochtend is er de weekmarkt van 07.00 tot 12.00 uur.

Het gemeentehuis van Marcali.

Onze aanraders!

Restaurant Loki Csarda

Het restaurant Loki bevind zich in het buitengebied van Marcali.
Lokpuszta 68, op de 68 tussen Marcali en Kethely
+36 20 564 3239
Tip! Reserveer minimaal een dag van tevoren om zeker te zijn dat je van een maaltijd kan genieten.

Restaurant Mester

Hier kan je heerlijke koffie drinken en taartjes en ambachtelijk ijs eten, maar ook goede maaltijden nuttigen.
Rakoczi Utca 2-4
8700 Marcali
+36 30 212 6004
Zie facebook

Pizzaria Marcello

Bij deze pizzaria bakken ze heerlijke pizza’s bereid met verse ingrediënten.
Kossuth Lajos utca 1
8700 Marcali
+36 6 30 715 5275
www.marcellopizzeria.hu


Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije met een oppervlakte van 592 km2.
Het is een van de meest toeristische gebieden in Hongarije. Er zijn veel verschillende activiteiten te beleven voor jong en oud. Er zijn diverse rederijen waarbij u een rondvaart kunt doen. Ook is er voor onze viervoeters zijn er speciale hondenstranden waar ze los mogen en mogen badderen.

Het hondenstrand in Fonyod.

Keszthely

Keszthely is een stad, deze stad ligt aan de westelijke punt van het Balatonmeer. In de stad zijn meerdere bezienswaardigheden te vinden, zoals Het Festetics-kasteel. Dit slot is het twee na grootste van Hongarije.

CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=300206

Het museum is een van de musea die te bezoeken is, er zijn nog veel meer musea die je kan bezoeken. In Keszthely vind je meerdere informatieborden met alle musea erop. Deze borden zijn eenvoudig te herkennen en staan verspreid door de hele stad.


Het informatiebord voor de musea.

Op het grote plein, in het midden van de stad (in het Hongaars ook wel het Fö tér) vind je een hele grote Parochie, deze parochie stamt uit de middeleeuwen en is in de 18e eeuw gerestaureerd. In de parochie kun je diverse renaissance-fresco’s bekijken, deze worden momenteel gerestaureerd.